geen minimaal aankoopbedrag
Snelle levering:
1-2 werkdagen
Gratis verzending vanaf € 50 in België en nederland
duurzaam verpakt

Zeg geen druivensap, maar ook geen wijn tegen Saba. Deze gekookte druivenmost is de smaakvolle stap daartussenin. Deze zoete siroop smaakt ook prima als ingrediënt op zichzelf. Daarom wordt het al gesmaakt sinds de tijd van de oude Romeinen.

Saba of gekookte druivenmost van Acetaia Giuseppe Giusti

Wat is druivenmost?

Most is de naam voor versgeperst sap dat nog niet vergist is. In de wijnmakerij is druivenmost een belangrijke stap vooraleer er wijn van gemaakt wordt.

Verse druiven worden gekneusd en uitgeperst tot vloeibare most. Deze druivenmost kan verwerkt worden in andere producten.

Wat is Saba?

Saba is de Italiaanse benaming voor gekookte druivenmost. Deze gekookte druivenmost is een van de basisingrediënten voor de productie van balsamico-azijn. De most wordt urenlang gekookt in openlucht totdat die een stroperige consistentie heeft. Dit kan 4 tot 5 dagen in beslag nemen.

Hoe gekookte druivenmost gebruiken in gerechten?

Omwille van zijn zoete smaak is gekookte druivenmost of Saba een uitstekende vervanger voor siroop. Druivenmost is een veelzijdig ingrediënt dat je kan gebruiken op ijs, over desserts of bij een kaasschotel. Door zijn zoete smaak kan je gekookte druivenmost ook gebruiken als zoetstof.

Onze favoriet: Saba van Giuseppe Giusti

Acetaia Giusti produceert sinds begin 17de eeuw balsamico-azijn in Modena, Noord-Italië. Door te experimenteren met de lokale oogst voegde Giusti naast azijnen ook heel wat andere producten aan zijn assortiment toe.

De verpakking van deze gekookte druivenmost heeft een uniek kubusvormig design. De fles staat prachtig op elke tafel of aanrecht.

Haal ook de witte balsamico, gerijpte wijnazijn en balsamico-azijn in huis zodat je de volledige collectie tentoon kan stellen in je keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *